Webe’s plan details are here — from RM79/month for unlimited everything

Posted:  June 30, 2016   By:    122 comments   


160630-webe-4g-850-plan-2

UPDATE: Webe is now available to all (non-TM customers/webe certified phone) for RM79/month.

Revealed earlier, webe has begun rolling out invitations to selected TM and webe customers in the Klang Valley and Johor Bahru. Now, they’ve revealed more juicy details about their plan.

According to webe, there’s currently only one plan and it costs RM199/month. What you get for that money is unlimited everything — calls, SMS, and internet data.

But, that’s not all because if you meet certain criteria, you can get your plan down to as low as RM79/month. Here’s what you will need:

  1. If you’re an existing TM customer or webe member, you will receive RM60 off your monthly commitment.
  2. If you’re using a webe certified smartphone, you will also get RM60 off your monthly commitment.

Should you fulfill both criteria, it will bring your total monthly commitment down from RM199/month down to RM79/month for a single SIM. If you plan on getting multiple sims, webe will knock off an additional RM10 for the second line, RM20 for the third line and RM30 for the fourth and fifth line. This means that you can get the fourth and fifth line down to as low as RM49/month.

160630-webe-4g-850-plan

What’s more, the plan has no contract attached to it. webe says that all you need to do to enjoy the plan is the invitation. Click on the link inside and you will be directed to a signup page. Then enter your details, make the payment with your credit card and webe will deliver your SIM pack to you within three working days.

160630-webe-4g-850-plan-3

If you run into any problems, webe has 24-hour customer service via an online chat that’s always standing by to help.

160630-webe-4g-850-plan-4

Now, RM79/month for unlimited everything sounds incredibly tempting. It’s good value, but you should keep in mind that you will be unable to tether or use your device as a mobile WiFi hotspot by default. Should you want to do that, you will have to purchase a two-hour pass from webe that’s priced at RM6.

[SOURCE]


Players on the Field, Webe
, , , , , , ,
Wanna say something?






 

122 Comments for Webe’s plan details are here — from RM79/month for unlimited everything

Hakim

Aku nak buat 5 line. Bila aku pilih 5 line, lepas tu dia akan senarai kan harga untuk setiap line. Rm100 (upfront) + rm6 (gst kalau tak silap). Tapi kenapa lima2 line saya tu kena rm106?? Memang macam tu ke?? Then the next month baru rm79, rm69, rm59, rm49 ke????? Mohon explanation.

    Alif

    Memang macam tu bila daftar permulaan
    Rm106….

Aiman Rosli

Macam mana nak jadi webe member ? Kalau saya dah jadi webe member , adakah saya dapat RM60 off tu ? Mohon penjelasan.

ida

bought webe simcard and got the package a couple of days ago.
last night i got msg from prev telco to ask whether i wan to leave the telco,
ive replied yes. however, till now i still cnnot access to webe service and when i port in webe simcard, it still shows no service. why isit takes so long to process?

Nor Aziah binti Mohd Aripin

Saya dah register webe pada 2/4/17 lagi…..tapi sampai sekarang line belum boleh guna lagi ……why??

ijo

Mana nak dapat nombor webe ni

Jara bt hj abdul shukur

Bila promosi webe..

ni berakhir

Jara bt hj abdul shukur

Bila promosi webe..
ni berakhir

Linda

Saya dioffer webe, bulan pertama dapat, tak pakai, tp bill dah charge. Dia kita kata ok je, depa hantar sim kad. Dah sampai kat kita bill dah mula jalan. Semoga bahagia makan duit haram saya bayar bill tu.

FREDDIE

Tak thu lah apa nak ckp memang kecewa dgn servis webe ni sblum ni sy pakai TM dn stop sbp servis bermasalah kini sy menggunakan webe tpi hanya mendapat masalah yg lebih teruk dri internet sbelum ni kebaikannya cuma dpt pangilan free tpi enternet hancur langsung tak bergerak dh brapa bulan sy pakai sim ni hanya dpt melayari internet dgn kelajuan 0.12 mbps sahaja padahal pekan diliputi 4g hanya serantai sja dri rumah sy bayar bulan2 hampir mencecah rm400 sbp sy bayar tuk isteri dn anak2…bila mengadu kat syarikat webe hanya perkara yg sma dn cara yg sama ditunjukan sperti tukar APN buka sim pasang semula off hp semua dah cuba tpi msi dgn masalah yg sama…kata akan menaik taraf tpi sbnarnya tidak menpunya apa2 perubahan malah semakin hari semakin teruk fuh!! Memang sangat mengecewakan!!!

Nana

Mcm mna mau unactivated line webe ini? Lime webe d rmah sy E.. Sy sgt kecewa

Nana

Mcm mna mau unactivated line webe ini? Line webe d rmah sy E.. Sy sgt kecewa.

Amir

Saya dh register line webe semalam dekat webe longue sunway pramid..smpai sekarang tidak boleh guna lagi..

abugit

saya punya first bill Rm126.. kenapa bukan Rm79? Dah bayar upfront Rm106, ingatkan dia tolak 79, last2 kena bayar extra 20 lebih lagi. apa ni?

Dii

saya punya first bill Rm159.90 kenapa bukan Rm79? apa ni…jilake webe ..menipu

Noor

Already become a webe user for 3 months..for registration need to pay advance which is RM106..why bill for this month is not fix with plan..the second month, the bill is RM86.55 (RM79+GST).. this May, the total bill is very high, which is RM156.90..i don’t know whether the webe plan is fix or not..i want to stop using this webe..your marketing strategy is not allign with the reality..

Sir

Guna webe 2 bulan. pastu terminate. Line hampeh..Area stulang laut JB. coverage E memanjang jauh skali nk dpt line 4G/H+..Ejen sembang lebih..Bonggok. kaki kencing. Baik pakai Umobile. webe suck!!!!!

Sir

Guna webe 2 bulan. pastu terminate. Line hampeh..Area stulang laut JB. coverage E memanjang jauh skali nk dpt line 4G/H+..Ejen sembang lebih..Bonggok. kaki kencing. Baik pakai Umobile. webe HAMPEH!!!!

RON ART

Nak Tanya Sikit Korang yg lain problem ni yang dapat line E je ni .. Korg dah setting APN ( Access Point Names ) ke? Kena setting secara manual adriod ke iphone ke kalau tidak tak dapat 4G . Phone Andriod total kena set manual kalau Iphone auto install 3G je 4G kena manual
TQ

Mohd Fadhil

teruknye komen2 ….mesti teruk service ni….bru reg…ingat ok…takut plak tgk 1st bill 2nd bill yg di share…hmmmm

Mar

Saya pun guna Webe ok ja. dah masuk tahun kedua saya guna.Tak ada masalah pun. Terima Kasih TM

meerashini

webe postpaid plan with smartphone for new usres????

Dell Drivers

Nice post

li

now unifi are no good ..why changed to unifi .?

Salrizal hamidon

Klu guna plan fmily yg 5org 2,setiap org kena byr x duit pendaftaran?